Coaching

Alle informatie over coaching

Begeleidingstraject en uitgangspunten

Volmaakt gelukkig en volkomen gezond…?

Er zijn maar weinig mensen die zichzelf volmaakt gelukkig en volkomen gezond voelen. Het leven is nu eenmaal niet volmaakt, maar weerbarstig en ingewikkeld. Toch is het mogelijk om op een verbluffend eenvoudige manier méér gelukkig en méér gezond te worden. Ik zet daarbij technieken in die aan de ene kant oeroud zijn en aan de andere kant splinternieuw. Op een verrassende manier zal je bevrijd worden van bewuste en onbewuste belemmeringen op jouw weg naar een vrij en vervuld leven.

 

Jij houdt de regie

In deze aanpak gaan we samen ontdekken wat jij nodig hebt. Ik zal steeds uitleggen wat we gaan doen en wat de achterliggende gedachte is. In ieder geval geldt steeds: jij houdt de regie. We doen alleen wat bij jou past. Jouw gevoel en levensovertuiging worden uiteraard zondermeer gerespecteerd. En ook dat is natuurlijk wederzijds. Openheid en vertrouwelijkheid zijn basisvoorwaarden om jouw doelen te bereiken.

 

Uitgangspunten - basis voor de sessies

Een aantal principes vormen de grond onder alle gesprekken en oefeningen. Lees ze eens rustig door. En let op: Zelfs als er nu allerlei ja-maars bij je opkomen, ga ik ook graag met je in gesprek!

  1. Ieder mens is bedoeld om compleet en goed te zijn.
  2. Het is een levenskunst om te leven in het hier en nu.
  3. Het is een levenskunst om vrij en onafhankelijk te zijn.
  4. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden.
  5. Het is een levenskunst om vrij te geven en vrij te ontvangen.
Begeleidingstraject - de hoofdlijnen

Hoe kan een begeleidingstraject er uit zien?

1. Kennismakingsgesprek.
We starten eerst -uiteraard op mijn kosten- met een kennismakingsgesprek. Hier gaan we ontdekken of we allebei vertrouwen hebben in een traject.

2. Coachingssessies.
Vervolgens komen we één keer in de twee weken een paar uur bij elkaar om gesprekken te voeren. We gaan daarbij steeds uit van ervaringen in de praktijk. Soms zal ik vragen om bepaalde oefeningen te doen. Samen kijken we waar en wanneer we bij elkaar komen. Ook kijken we steeds hoe lang we nodig hebben. Meestal is dit een hele avond of een dagdeel.

3. Stand-by contact.
Tussen de bijeenkomsten blijf ik op de achtergrond stand-by. Dat kan door middel van WhatsApp, telefoon of mail. In ieder geval op de manier die jij handig en prettig vindt.

4. Evaluatie
We kijken steeds per maand of er een vervolg nodig is. De meeste cliënten geven aan dat ze minimaal een periode van drie maanden nodig hebben. Korter kan ook. Langer mag. We laten ons niet leiden door een vooraf vastgestelde planning of sessieduur. Wat jij nodig hebt telt. De klok en de kalender zitten ons daarbij zo weinig mogelijk in de weg.

Ik garandeer je in ieder geval een bijzonder mooie levensverrijkende ervaring die blijvend is en de moeite meer dan waard!

Is dit iets voor mij?

Ja, als je…

…geen patiënt bent en dit ook niet wil worden.

…het de moeite waard vindt om te investeren in de kwaliteit van je leven.

Ben je wél patiënt en onder behandeling van een arts of therapeut, dan wens ik jou van harte beterschap. Ik ben namelijk coach en geen medicus. Wat ik wel weet, is dat mijn coachingsvorm in veel gevallen voorkómen kan dat je terecht komt in de wereld van specialisten en medicijnen!